علت آب انداختن ماست و ترش و شیرین شدن آن

دلیل چکیدن ماست چیست؟

ماست غذایی سالم و سرشار از پروتئین و برخی انواع ویتامین های گروه B است که فواید زیادی برای بدن دارد. برخی از افراد دوست دارند مستقیماً به تنهایی کار کنند و از شیر ماست درست کنند ، اما تهیه ماست چندان آسان نیست و بعضی از خانم ها با مشکل روبرو هستند. یکی از مشکلاتی که هنگام تهیه ماست با آن روبرو خواهید شد نشت ماست است. در این بخش از Namnak ، ما دلایل مختلف کمبود آب ماست را بررسی کردیم و روش هایی را برای جلوگیری از شل شدن ماست ارائه دادیم.

دلیل کم آبی ماست

دلایل کم آبی بدن ما
چرا ماست به اصطلاح آب است
ماست یک شبکه سه بعدی از پروتئین های شیر لخته شده است که در آن آب در فضای بین آنها حفظ می شود. اگر این شبکه پروتئینی مختل شود ، آب میان بافتی ماست خارج می شود و باعث می شود ماست آب آزاد کند ، بنابراین از نظر علمی ، علت کمبود آب ماست باعث از بین رفتن ساختار شبکه پروتئین ها می شود.

کمبود آب ماست به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل موارد زیر است:

اگر میزان اسیدیته ماست کم باشد ، ماست ذوب می شود.
اگر ماست قبل از سرد شدن کامل تکان بخورد ، ماست ذوب می شود.
اگر ماست نامناسب باشد ، باعث آب شدن ماست می شود.
کمبود نمک یا شکر به میزان کافی یکی دیگر از عوامل کمبود آب بدن است.
اگر حرارت شیر ​​برای تهیه ماست مناسب نباشد ، ماست ذوب می شود.
نگهداری طولانی مدت ماست در یک محیط گرم باعث می شود که طعم آن ناخوشایند باشد و ماست را آبکی کند.
جوشاندن بیش از حد شیر باعث کم آبی ماست می شود.
همچنین ماست کم چرب ماست را شل و آبدار می کند.
اگر فرآیندهای پاستوریزاسیون و همگن سازی در ماست نامناسب باشد ، ماست ذوب می شود.
دلیل کم آبی بدن ماست

ماست نباید دور ریخته شود زیرا ماست که یک سرم شیر است ، سرشار از پروتئین و ویتامین های گروه B است و ارزش غذایی زیادی دارد.

از چکیدن ماست خودداری کنید
شیر را زیاد نجوشانید

علت آب انداختن ماست و ترش و شیرین شدن آن

برای اینکه ماست بدون آب و سفت شود ، شیر را بجوشانید تا دم بکشد ، سپس درجه حرارت شعله را کم کنید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه در دمای اتاق گرم شود. نیازی نیست وقتی شیر گرم شد آن را هم بزنید ، بلکه پس از جوش آمدن شیر آن را هم بزنید.

شیر را به آرامی گرم کنید

برای داشتن یک ماست جامد ، شیر را با دقت گرم کنید. جوشاندن سریع شیر باعث تکه تکه شدن ذرات آن می شود.

وقتی شیر داغ است ماست اضافه نکنید

وقت آن است که وقتی حرارت شیر ​​دست شما را نمی سوزاند ماست اضافه کنید ، بعد از جوش آمدن شیر اجازه دهید شیر خنک شود تا وقتی انگشت خود را در شیر فرو می کنید ، شیر دست شما را نسوزاند. اگر وقتی شیر داغ است ماست اضافه کنید ، ماست آب می شود و ترش می شود.

مقدار ماست باید حدود ۲ قاشق غذاخوری در هر لیتر شیر باشد. این مقدار ماست را در شیر ریخته و حدود ۱۰ تا ۱۵ بار شیر را با سرعت کم هم بزنید تا ماست با شیر مخلوط شود.

دلیل کم آبی بدن ماست

شیر را کنار بخاری قرار ندهید

برای جلوگیری از ذوب شدن ماست ، ظرف شیر نباید تفلون باشد و نباید شیر را در جای گرم یا کنار بخاری نگه دارید ، زیرا قرار دادن ظرف شیر در گرما باعث آب شدن و ترش ماست می شود ، بنابراین فقط یک حوله تمیز روی آن بگذارید. درب ظرف را ببندید تا از ورود میکروب به شیر جلوگیری شود. بعد از ۴ تا ۵ ساعت ماست شما بسته می شود.

ماست را خیلی از یخچال خارج نکنید

ماست نباید خیلی از یخچال خارج شود و اگر ماست شد باید آن را بعد از ۳ یا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید.

برای اینکه بفهمید ماست شما بسته است یا نه ، چوب کبریت را روی سطح ماست فرو کنید ، اگر کبریت در ماست فرو رفت ، ماست هنوز وارد نشده است ، اما در غیر این صورت ، ماست سفت است و باید آن را بگذارید در یخچال

ظرف را زیاد تکان ندهید

در آخر برای جلوگیری از چکه ماست ، حوله را با احتیاط از ماهیتابه برداشته و ظرف را در یخچال قرار دهید تا ظرف ماست زیاد تکان نخورد. ماست را یک شب در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

ترفندهایی برای داشتن ماست سفت

شیر خشک را اضافه کنید

ماست که به طور سنتی تولید می شود ، به اصطلاح رقیق شده و کمی رقیق می شود ، اما معمولاً ماست های پاستوریزه آب نمی خورند ، زیرا در تولید این نوع شیر از شیر خشک استفاده می شود ، بنابراین شیر خشک را به شیر اضافه کنید این باعث سفت شدن ماست می شود.

نمک یا شکر اضافه کنید

برای داشتن یک ماست جامد می توانید کمی نمک یا شکر به ماست اضافه کنید.

آگار یا ژلاتین اضافه کنید

قبل از گرم شدن شیر و افزودن ماست به ماست خود ، هر ۳ فنجان شیر را نصف فنجان آگار پودر شده یا ژلاتین در شیر حل کنید. سپس شیر را در دمای پایین (۷۰ درجه سانتیگراد) حدود ۱۰ دقیقه گرم کنید و سپس ماست را به آن اضافه کنید و همانطور که گفتیم عمل کنید.

در نهایت :

اگر ماستی وجود ندارد و شیر آب است ، آن را گرم کنید و به آن قرص پنیر اضافه کنید و یک پنیر خوشمزه درست کنید.

دلیل کم آبی بدن ماست

دلیل ترش و شیرین بودن ماست

دلیل ترش کردن:
دمای بالای شیر تخمیر شده بالاتر از ۵۰ درجه سانتیگراد
تازه نیست
مقدار ماست زیاد است
دمای بالای گلخانه
طولانی شدن زمان تخمیر
خنک شدن آرام ماست پس از خروج از گلخانه
توجه: هرچه طعم ماست ترش باشد ، کلسیم بیشتری نیز جذب می کند.

دلیل شیرینی ماست:

دمای پایین شیر بدون چربی و گلخانه
این تازه بودن ماست
زمان کوتاه تخمیر به معنای جوجه کشی است

منبع:
https://namnak.com/آب-انداختن-ماست-.p64473

درباره‌ی کاشان نیوز

حتما ببینید

بارداری در تابستان مناسب تر است یا در زمستان؟

بارداری در تابستان مناسب تر است یا در زمستان؟

اگر این دوره با زمستان تداخل داشته باشد ، هنگامی که میزان اکسیژن ، خورشید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *